Първоначално публикувано от lord_chuldarkar
Известие
Collapse
No announcement yet.
Ниски и високи обороти - колко?
Collapse
X
-
156-2.4-JTD-99;
156-2.4-JTD-SW-01;
-
За колегата mll - когато натисна педала до дупка и задържа оборотите стигат края на червената зона т. е. на 6000 об/мин.
При теб как е?Fiat Stilo 1.9 16V JTD, 2004, комби
Citroen BX-19GT, 85
Alfa Romeo 156, 2.4 JTD, 01, Distintive - ex
Comment
-
Първоначално публикувано от NovachevПървоначално публикувано от lord_chuldarkarхъм
то тогава по хубаво ще ми доиде газовото на чипа - нали газта 105 октана
имам по наследство - с него я купихHonda CB 500
Алфа Ромео 156 1.8 '98 (бракувана)
Москвич Алеко - 6 нюанса на червеното (вечна му памет)
Зелен дванайсетак от яките (то други няма)
Comment
-
Първоначално публикувано от VladoGЗа колегата mll - когато натисна педала до дупка и задържа оборотите стигат края на червената зона т. е. на 6000 об/мин.
При теб как е?156-2.4-JTD-99;
156-2.4-JTD-SW-01;
Comment
-
На 1,9 и 2,4 жтд ограничителя спира нафтата при 5430 оборота/мин.
Но е възможно оборотомера да не е особено точен(+-10-15% е обичайна грешка), така че всичко е нормално.
Оборотите на празен ход на 2,4 жтд трябва да са 800+-50 (тоест от 750 до 850).
Това е - факти от техническата документация. Всичко друго са приказки от селски вечеринки и доста неверни оборотомери.
Comment
-
Малко пояснение - пробите / 2-3 пъти / съм ги правил само на скорост. На празен ход не бих рискувал да вдигам такива обороти, че май е опасно за двигателя.Fiat Stilo 1.9 16V JTD, 2004, комби
Citroen BX-19GT, 85
Comment
-
Pinko написа:.....
Колега, взех да се замислям. След тази неточност с ниските обороти и оправянето на показанието им след почукване по оборотомера. Да не би достигането на показание от 6000 об. да е от инерция на стрелката или нещо от този род. Ще направя по задълбочен оглед.
п.п. Как става този номер с цитата чрез прозорчето, къде има разяснения. Не мога да намеря указания.Fiat Stilo 1.9 16V JTD, 2004, комби
Citroen BX-19GT, 85
Comment
-
Първоначално публикувано от NovachevИзфорсирай я на място и виж до къде стига оборотомера за да разбереш дали има наистина (пак не е гаранция) и нали знаеш че трябва да се кара само със 100 октанаHonda CB 500
Алфа Ромео 156 1.8 '98 (бракувана)
Москвич Алеко - 6 нюанса на червеното (вечна му памет)
Зелен дванайсетак от яките (то други няма)
Comment
-
Първоначално публикувано от lord_chuldarkarПървоначално публикувано от NovachevИзфорсирай я на място и виж до къде стига оборотомера за да разбереш дали има наистина (пак не е гаранция) и нали знаеш че трябва да се кара само със 100 октана
Съвет карай само със 100 октана да не си създадеш проблеми.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Днес направих пробата. На втора и на трета скорост. Оборотите си стигат 6000, че може и да ги подмине. Но ме хваща страх. Може и да е неточен оборотомера, ама определено двигателя не е със заводските настройки. Явно има "чип". За мен си остава чуденката за какво е.Fiat Stilo 1.9 16V JTD, 2004, комби
Citroen BX-19GT, 85
Comment
-
Първоначално публикувано от VladoGДнес направих пробата. На втора и на трета скорост. Оборотите си стигат 6000, че може и да ги подмине. Но ме хваща страх. Може и да е неточен оборотомера, ама определено двигателя не е със заводските настройки. Явно има "чип". За мен си остава чуденката за какво е.2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф
Comment
-
Идеята е добра, ама не ми се дават 10-20 лв за едно сравнение с диагностика за да разбера верността на оборотомета. Пък и времето ми е много кът.
Май има по лесен сравнителен метод. Въпрос към колегите с 2,4 JTD - kолко са оборотите на двигателя примерно при 100 или 120 км/ч. на пета скорост. Аз ще засека как е при мен и ще се направи сравнение и уточни разликата.Fiat Stilo 1.9 16V JTD, 2004, комби
Citroen BX-19GT, 85
Comment
-
Comment
-
Първоначално публикувано от VladoGИдеята е добра, ама не ми се дават 10-20 лв за едно сравнение с диагностика за да разбера верността на оборотомета. Пък и времето ми е много кът.
Май има по лесен сравнителен метод. Въпрос към колегите с 2,4 JTD - kолко са оборотите на двигателя примерно при 100 или 120 км/ч. на пета скорост. Аз ще засека как е при мен и ще се направи сравнение и уточни разликата.
Това с изместването на ограничителя (или махането му, не съм в час с бензините) важи само при бензиновите двигатели !
Както каза колегата, нафтата оптимизира изгарянето си в по-ниски обороти.
Пък и в крайна сметка теб какво те интересува къде изключва!? Тя така или иначе след 4 000- 4 500об. няма въртящ момент! (ненабира особенно).
Да, там и е максималната мощност, но това не е критерий за ускорение особенно при дизел!
Карай си колата от 2 000 до 4 000 оборота..... там върви !
Успехhttp://luchi.bg/ Парапети
Comment
Comment